« Tillbaka till recept

Ingredienser (10 port)

50 g jäst

½ dl rapsolja

3 dl mjölk

2 dl kesella

1 ägg

1 dl fibrex

1 msk sirap

I tsk salt

8-9 dl glutenfri mjölmix (gärna hälften fin och hälften grov)

eventuellt sesamfrö

Glutenfria tekakor

Glutenfria tekakor

Baka glutenfria tekakor och bjud på en kopp te.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, olja, ägg och sirap. Rör om.
Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Spar lite till utbakningen. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Häll degen på mjölat bakbord. Arbeta degen med en degskrapa. Dela degen i 10-16 bitar. Klicka ut degen direkt på bakplåtspapper på plåten och tryck till lätt med mjölad hand. Låt jäsa under bakduk i 20 min.

Grädda i mitten av ugnen, 250C, i ca 10 min. Låt svalna under bakduk.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025