Ingredienser (10 port)
50 g jäst
½ dl rapsolja
3 dl mjölk
2 dl kesella
1 ägg
1 dl fibrex
1 msk sirap
I tsk salt
8-9 dl glutenfri mjölmix (gärna hälften fin och hälften grov)
eventuellt sesamfrö
Glutenfria tekakor
Baka glutenfria tekakor och bjud på en kopp te.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, olja, ägg och sirap. Rör om.
Tillsätt fibrex, salt och mjölmix. Spar lite till utbakningen. Degen skall vara lös. Låt jäsa under bakduk i 45 min.
Häll degen på mjölat bakbord. Arbeta degen med en degskrapa. Dela degen i 10-16 bitar. Klicka ut degen direkt på bakplåtspapper på plåten och tryck till lätt med mjölad hand. Låt jäsa under bakduk i 20 min.
Grädda i mitten av ugnen, 250C, i ca 10 min. Låt svalna under bakduk.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025