« Tillbaka till recept

Ingredienser (12 port)

25 g jäst

3 dl havredryck eller mjölk

2 msk olja

1 tsk fiberhusk

1 tsk salt

3 dl fint rivna morötter

7 dl mjölk- och glutenfri mix med fiber (mängden mjöl kan variera beroende på hur saftiga morötterna är)

Glutenfria morotsbullar

Glutenfria morotsbullar

Små frallor med smak av morot.

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken till fingervärme och tillsätt husk. Låt svälla 10 min. Slå vätskan över jästen och rör om. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen 10 min.

Låt jäsa under bakduk i bunken 30 min. Arbeta ihop degen.
Slå upp degen på mjölat bakbord. Dela i 12 bitar. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt eller i muffinsformar (pensla gärna formarna med lite olja). Låt jäsa under bakduk i 20 min. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, i ca 15 min. Låt svalna under bakduk.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025