Ingredienser (12 port)
25 g jäst
3 dl havredryck eller mjölk
2 msk olja
1 tsk fiberhusk
1 tsk salt
3 dl fint rivna morötter
7 dl mjölk- och glutenfri mix med fiber (mängden mjöl kan variera beroende på hur saftiga morötterna är)
Glutenfria morotsbullar
Små frallor med smak av morot.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke. Värm havredrycken till fingervärme och tillsätt husk. Låt svälla 10 min. Slå vätskan över jästen och rör om. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen 10 min.
Låt jäsa under bakduk i bunken 30 min. Arbeta ihop degen.
Slå upp degen på mjölat bakbord. Dela i 12 bitar. Lägg bitarna på bakpappersklädd plåt eller i muffinsformar (pensla gärna formarna med lite olja). Låt jäsa under bakduk i 20 min. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, i ca 15 min. Låt svalna under bakduk.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025