« Tillbaka till recept

Ingredienser (10 port)

½ dl flytande margarin

3 dl Mjölk

50 g Jäst

1 msk Socker

1 tsk Salt

3 dl Semper rena Havregryn

5 dl Semper Glutenfri Fin Mix

Till utbakning: Semper Glutenfri Mix

Glutenfria havrerutor

Glutenfria havrerutor

Snabbakade havrerutor som du även kan använda som korvbröd.

Gör så här:

Mjölken och margarin värms till 37ºC. Rör i jästen. Arbeta in socker, salt, havregryn och mix. Degen blir ganska lös. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar. Platta ut till tekakor (ca 12 cm i diameter) direkt på plåt med bakplåtspapper. Ha ordentligt mjölade händer eller ta en plastpåse på handen. Jäs tekakorna ca 20 minuter.

Grädda mitt i ugnen i 250ºC, ca 7 minuter. Degen går också att baka ut till hamburgerbröd (pensla med vatten och strö över sesamfrö) eller korvbröd.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025