Ingredienser (10 port)
½ dl flytande margarin
3 dl Mjölk
50 g Jäst
1 msk Socker
1 tsk Salt
3 dl Semper rena Havregryn
5 dl Semper Glutenfri Fin Mix
Till utbakning: Semper Glutenfri Mix
Glutenfria havrerutor
Snabbakade havrerutor som du även kan använda som korvbröd.
Gör så här:
Mjölken och margarin värms till 37ºC. Rör i jästen. Arbeta in socker, salt, havregryn och mix. Degen blir ganska lös. Låt degen jäsa ca 20 minuter. Dela degen i 10 bitar. Platta ut till tekakor (ca 12 cm i diameter) direkt på plåt med bakplåtspapper. Ha ordentligt mjölade händer eller ta en plastpåse på handen. Jäs tekakorna ca 20 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 250ºC, ca 7 minuter. Degen går också att baka ut till hamburgerbröd (pensla med vatten och strö över sesamfrö) eller korvbröd.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025