« Tillbaka till recept

Ingredienser (6 port)

Pajdeg:

2 kokta kalla potatisar, 200-225 g eller 1 dl kesella

ca ½ dl smör- och rapsolja

2 ½ dl grov mjölmix

Fyllning:

250 g frusen bladspenat

½ tsk salt

1-2 pressade vitlöksklyftor

250 g keso

3 ägg

2 dl mjölk

1 krm grovmalen svartpeppar

1 dl riven ost

muskotnöt

Glutenfri spenatpaj

Glutenfri spenatpaj

God paj med spenat.

Gör så här:

SpenatpajSätt ugnen på 225ºC. Skala och riv potatisen fint. Blanda den med matfett och mix till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 ca i diameter, och förgrädda pajskalet i 5 minuter.
Låt spenaten tina. Pressa ur vätska och hacka den grovt. Krydda spenaten med vitlök och salt samt blanda med keso. Lägg detta i det förgräddade pajskalet. Vispa samman mjölk, ägg, svartpeppar och muskotnöt och häll detta över spenat- och kesoblandningen. Strö över riven ost. Grädda i 200ºC 30-35 min. Fyllningen skall ha stelnat och ytan fått fin färg.

Servera med rivna morötter eller en tomatsallad.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025