« Tillbaka till recept

Ingredienser (3 port)

9 dl ljummet vatten

75 g jäst

2 tsk salt

1 dl olja

2 msk ljus sirap

1 msk FiberHusk

1 msk brödkryddor

3½ dl Finax Lågprotein Mjölmix eller Semper fin mix

13 dl Finax Grov Mjölmix

Glutenfri limpa

Glutenfri limpa

Glutenfritt bröd kan göras som limpor. Man kan också klappa ut degen i en långpanna och skära i fyrkanter eller att klicka ut degen till "bullar".

Gör så här:

Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, saltet, oljan samt FiberHusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt därefter sirap, brödkryddor, och mjölmixerna. Arbeta degen ca 5 minuter i hushållsmaskin.

Klicka ner degen i tre bakformar, väl smorda med fett. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Grädda i nedre delen av ugnen, 200°C, i 30-45 minuter.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025