Ingredienser (3 port)
9 dl ljummet vatten
75 g jäst
2 tsk salt
1 dl olja
2 msk ljus sirap
1 msk FiberHusk
1 msk brödkryddor
3½ dl Finax Lågprotein Mjölmix eller Semper fin mix
13 dl Finax Grov Mjölmix
Glutenfri limpa
Glutenfritt bröd kan göras som limpor. Man kan också klappa ut degen i en långpanna och skära i fyrkanter eller att klicka ut degen till "bullar".
Gör så här:
Rör ut jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, saltet, oljan samt FiberHusk. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt därefter sirap, brödkryddor, och mjölmixerna. Arbeta degen ca 5 minuter i hushållsmaskin.
Klicka ner degen i tre bakformar, väl smorda med fett. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Grädda i nedre delen av ugnen, 200°C, i 30-45 minuter.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025