« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela limpan: 107 g kolhydrater

En skiva: 5 g kolhydrater

Ingredienser

20 skivor:

3 ägg

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

3 dl kvarg, (3,3 g kolhydrater/

100 g)

3 dl havregrynsmjöl

2 dl mandelmjöl

2 dl blandade frön, till exempel solroskärnor, pumpakärnor, sesamfrön, chiafrön eller linfrön.

Garnering:

2 msk blandade frön

Recept

Linda Andersson

Frölimpa

Frölimpa

Otroligt saftig och lättbakad limpa med lite kolhydrater. Ett tips! Skiva upp limpan och frys in. Ta fram och tina en skiva precis när du ska äta så smakar den som nygräddad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en rymlig bunke.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna (allra sist fröna) och blanda till en kladdig deg.
  4. Stjälp upp degen i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över blandade frön.
  5. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 55 min.
  6. Ta upp papperet och limpan ur formen och låt kallna innan du skär brödet i skivor.

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025