Ingredienser (4 port)
1 blomkålshuvud på cirka 800 g
1,5 dl kikärtsmjöl
2 msk majsmjöl
1 liten hackad gul lök
1 tsk vitlökspulver eller en finriven vitlöksklyfta
1 tsk salt
någon matsked vegetabilisk olja, t ex kokosolja, till stekning
lite peppar
3 msk vatten
Frasiga Blomkålsbiffar

Gör så här:
Väldigt enkelt och väldigt gott. Vi har valt att använda kikärtsmjöl, för att hålla biffarna glutenfria.
1. Sära på blomkålen i buketter och kör den i matberedaren till ett ”ris”. Det går också bra att riva blomkålen på den grova sidan av rivjärnet. |
2. Blanda alla torra ingredienser med blomkålen i en stor skål och tillsätt några matskedar vatten för att få en bra konsistens för att kunna forma biffar. Blomkålen släpper också lite vätska efter ett tag. |
3. Forma cirka 12 biffar, ungefär 1–1,5 cm tjocka. |
4. Värm lite olja i en stekpanna och stek biffarna i omgångar. |
5. Bryn biffarna först på ena sidan någon minut, lägg på ett lock så att de blir genomkokta och stek i 3–4 minuter, vänd sedan biffarna och stek färdigt på medelhög värme i ytterligare några minuter. |
Förslag på tillbehör hittar du nedan
Näringsinnehåll
En portion: 24,2 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025