« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 70 g

Kolhydrater: 268 g

Protein: 164 g

Köttfärs + quornfärs = smartlagat.

Ingredienser (4 port)

4 gula lökar

2–4 msk tomatpuré

1 msk olivolja

300 g quornfärs

300 g nötfärs

4 morötter

800 g krossade tomater

3 tsk paprikakrydda

2 tsk oregano

1 msk köttfond

1 msk kinesisk soja

salt och peppar

200 g spagetti

200 g zucchini (ca 1 st)

Till servering:

riven parmesan

ev. färsk oregano

Recept

Kristina Andersson

Fifty-fifty: Köttfärs och Quorn

Fifty-fifty: Köttfärs och Quorn

Med smarta knep blir klassikern spagetti och köttfärssås hur hälsosam och välbalanserad som helst. I stället för att tänka ”antingen eller” när det kommer till kött är det fiffigt att byta ut en del kött mot quorn. Då får du nytta av den så kallade köttfaktorn som förbättrar järnupptaget.

Gör så här:

Gör så här:
  1. Hacka löken och fräs ihop med tomatpurén i olja.
  2. Tillsätt quornfärsen och nötfärsen och bryn tills nötfärsen är genomstekt.
  3. Riv morötterna och tillsätt dem tillsammans med de krossade tomaterna.
  4. Tillsätt paprikakrydda, oregano, buljong och soja och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka spagetti enligt anvisningar.
  6. Strimla zucchini och låt den koka med spagettin sista minuten.
  7. Servera med riven parmesan och eventuellt färsk oregano.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025