Ingredienser (4 port)
2 svenska päron
2 salladslökar
75 g torkad nöt- och fruktblandning
25 g russin
50 g rostade solrosfrön
250 g rucolasallat
Dressing
2 msk mangobalsamico
2 msk färskpressad citronsaft
0,5 dl färsk mynta
Flingsalt och svartpeppar
Exotisk päronsallad med rostade pinjenötter

Hösten är fantastisk - naturen är mättad av färger och dofter, och träden fulla med frukt. Päron är en av favoriterna.
Gör så här:
1. Hacka myntan och blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
2. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna, skär klyftor av päronen och hacka salladslöken.
3. Lägg alla ingredienser i en skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt.
4. Smaka av med salt och peppar.
Servera som förrätt tillsammans med ett gott bröd.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025