« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 svenska päron

2 salladslökar

75 g torkad nöt- och fruktblandning

25 g russin

50 g rostade solrosfrön

250 g rucolasallat

Dressing

2 msk mangobalsamico

2 msk färskpressad citronsaft

0,5 dl färsk mynta

Flingsalt och svartpeppar

Exotisk päronsallad med rostade pinjenötter

Exotisk päronsallad med rostade pinjenötter

Hösten är fantastisk - naturen är mättad av färger och dofter, och träden fulla med frukt. Päron är en av favoriterna.

Gör så här:

1. Hacka myntan och blanda samman alla ingredienserna till dressingen.
2. Rosta solrosfrön i en torr stekpanna, skär klyftor av päronen och hacka salladslöken.
3. Lägg alla ingredienser i en skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt.
4. Smaka av med salt och peppar.

 

Servera som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025