« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

100 g dill, ej stjälkar

300 g rapsolja

3 äggulor

1 tsk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

salt

Dillmajonnäs

Dillmajonnäs

Enkelt och gott ska det vara

Gör så här:

1. Hetta upp rapsolja till 70°C i en kastrull. Häll den varma oljan över dillen och mixa riktigt slät, minst 5 minuter.
2. Sila oljan genom finmaskig sil eller kaffefilter och låt svalna.
3. Blanda äggulor, senap och vinäger (jag brukar använda en matberedare) och mata därefter äggblandningen med dilloljan under kraftig omrörning, först droppvis och därefter i en fin stråle. Det är viktigt att oljan fått svalna och att man har lite tålamod när man blandar i oljan, annars riskerar majonnäsen att skära sig.
4 Smaka avslutningsvis av med salt.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025