« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 18 g

Kolhydrater: 206 g

Protein: 11 g

Ingredienser (4 port)

½ l citronsorbet

150 g hallon

1 dl helt bovete

1 msk rapsolja

½ tsk malen kanel

1 tsk honung

1 nypa flingsalt

Recept

Liselotte Forslin/Söderberg agentur

Citronsorbet med hallon och kanelrostat bovetekrisp

Citronsorbet med hallon och kanelrostat bovetekrisp

Superenkel efterrätt med härliga smakbrytningar.

Gör så här:

  1. Hetta upp rapsoljan och stek bovetet på medelvärme tillsammans med kanelen 2–3 minuter.
  2. Rör i honungen och skaka runt pannan.
  3. Blanda i flingsaltet och lägg upp på ett fat och ställ att svalna.
  4. Fördela sorbet och hallon i portionsskålar eller glas.
  5. Bryt bitar av bovete-krispet, strö på och servera.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025