Ingredienser (6 port)
1-2 gula lökar
2-3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
½ tsk spiskummin
½ tsk chilipilver
400-500 g krossade tomater
1 buljongtärning
½ - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kinesisk soja
300 g blandfärs eller nötfärs
1 burk valfria bönor, ärtor eller linser
1 paprika av valfri färg
Chili-con-carne

En klassiker som är lätt att laga. Snabblagad chili på köttfärs med bönor. Serveras med nachos. En vardagsrätt med sting.
Gör så här:
- Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök, vitlök, tomatpuré och kryddor i olja några minuter. Slå på krossade tomaterna, buljong, salt, peppar och soja.
- Tillsätt köttfärsen och smula sönder den under omrörning med en trägaffel. (Har du stora mängder kött bör du lägga i lite färs i taget och låta det koka upp emellan). Låt puttra 5-10 min, gärna längre.
- Spola de konserverade bönorna, ärtorna eller linserna i en sil. Lägg bönorna i grytan och koka upp igen. Skölj, ansa och strimla paprikan och lägg den i grytan. Koka upp och smaka av.
- Servera med ris och en grönsallad. Även majs och en klick matyoghurt kan vara gott till.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025