« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

1 burk kokosmjölk (400g)

1 dl matlagningsyoghurt

1 tsk vaniljpulver

4msk chiafrön

Färska hallon och blåbär till topping

Chiapudding med bär

Chiapudding med bär

Chiafrön kommer ursprungligen från Mexico där de har odlats mycket länge. De innehåller mycket av den nyttiga Omega 3 fettsyran men också proteiner och fibrer. Man kan använda chiafrön till gröt, bakning eller som här i en liten efterrättspudding med kokosmjölk och vanilj.

Gör så här:

Jag har valt att söta puddingen med lite flytande honung.

 Vi använder gärna honung i små mängder dels för att det är gott men också för att det har näringsfördelar jämfört med många andra sötningsmedel.

Servera puddingen med lite färska bär eller någon annan uppskuren frukt.

Kanske lite hackade nötter?

Tillagning

Blanda alla ingredienserna väl  förutom bären

Och ställ i kylskåpet i ca 3-5 timmar eller över natten.

Servera med färska bär.

 

Näringsvärde       Energi       Protein        Fett         Kolhydrater        Fibrer
Per portion          237kcal     3g                21g          4g                       4,5g
Utan bär

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025