Ingredienser (4 port)
1 burk kokosmjölk (400g)
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vaniljpulver
4msk chiafrön
Färska hallon och blåbär till topping
Chiapudding med bär
      Chiafrön kommer ursprungligen från Mexico där de har odlats mycket länge. De innehåller mycket av den nyttiga Omega 3 fettsyran men också proteiner och fibrer. Man kan använda chiafrön till gröt, bakning eller som här i en liten efterrättspudding med kokosmjölk och vanilj.
Gör så här:
Jag har valt att söta puddingen med lite flytande honung.
Vi använder gärna honung i små mängder dels för att det är gott men också för att det har näringsfördelar jämfört med många andra sötningsmedel.
Servera puddingen med lite färska bär eller någon annan uppskuren frukt.
Kanske lite hackade nötter?
Tillagning
Blanda alla ingredienserna väl förutom bären
Och ställ i kylskåpet i ca 3-5 timmar eller över natten.
Servera med färska bär.
Näringsvärde       Energi       Protein        Fett         Kolhydrater        Fibrer
Per portion          237kcal     3g                21g          4g                       4,5g
Utan bär
Senast uppdaterad: 14 apr. 2025