Ingredienser (4 port)
1 burk kokosmjölk (400g)
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk vaniljpulver
4msk chiafrön
Färska hallon och blåbär till topping
Chiapudding med bär

Chiafrön kommer ursprungligen från Mexico där de har odlats mycket länge. De innehåller mycket av den nyttiga Omega 3 fettsyran men också proteiner och fibrer. Man kan använda chiafrön till gröt, bakning eller som här i en liten efterrättspudding med kokosmjölk och vanilj.
Gör så här:
Jag har valt att söta puddingen med lite flytande honung.
Vi använder gärna honung i små mängder dels för att det är gott men också för att det har näringsfördelar jämfört med många andra sötningsmedel.
Servera puddingen med lite färska bär eller någon annan uppskuren frukt.
Kanske lite hackade nötter?
Tillagning
Blanda alla ingredienserna väl förutom bären
Och ställ i kylskåpet i ca 3-5 timmar eller över natten.
Servera med färska bär.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 237kcal 3g 21g 4g 4,5g
Utan bär
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025