Ingredienser (12 port)
1 kg brieost, en hel tårta
0,25 dl strösocker
0,25 dl Nick’s Use like sugar
250 g björnbär
4 st färska fikon i klyftor
50 g rostade pekannötter
kärnor från 1 granatäpple
Brietårta med färska fikon och pekannötter

Gör så här:
Brieost med söta fikon och knapriga nötter – en lyxig och ändå enkel dessert som passar till adventsminglet, på julbordet eller nyår!
1. Lägg hela osten på ett fat. |
2. Blanda strösockret och Nick’s Use like sugar. |
3. Värm sockerblandningen försiktigt i en stekpanna utan att röra om. Vicka lite försiktigt på pannan så att sockret smälter jämnt. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten. |
4. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. Servera direkt. |
Kolhydratsberäkning
Hela receptet: 132 g kolhydrater
Per portion: 11 g kolhydrater
Foto: Lisa Björner
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025