« Tillbaka till recept

Ingredienser (12 port)

1 kg brieost, en hel tårta

0,25 dl strösocker

0,25 dl Nick’s Use like sugar

250 g björnbär

4 st färska fikon i klyftor

50 g rostade pekannötter

kärnor från 1 granatäpple

Brietårta med färska fikon och pekannötter

Brietårta med färska fikon och pekannötter

Gör så här:

Brieost med söta fikon och knapriga nötter – en lyxig och ändå enkel dessert som passar till adventsminglet, på julbordet eller nyår!

1. Lägg hela osten på ett fat.
2. Blanda strösockret och Nick’s Use like sugar.
3. Värm sockerblandningen försiktigt i en stekpanna utan att röra om. Vicka lite försiktigt på pannan så att sockret smälter jämnt. När sockret har smält och börjar bli gyllenbrunt, ringla det över brieosten.
4. Lägg björnbär, fikon och pekannötter på osten och strö över granatäppelkärnorna. Servera direkt.

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 132 g kolhydrater
Per portion: 11 g kolhydrater

Foto: Lisa Björner

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025