« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Hela receptet:

Fett: 82 g

Kolhydrater: 90 g

Protein: 168 g

Ingredienser (4 port)

600 g tillagade kycklingfiléer

skurna i bitar

½ dl riven ingefära

½ dl hackade cashewnötter

1 gul paprika

½ purjolök

50 g sockerärtor

6 dl färdigt havreris (motsvarar

ca 2 dl okokt)

3 dl mungböngroddar

Dressing:

1 dl risvinäger

1 ½ msk japansk soja

½ msk honung

½ msk sambal oelek

½ dl sesamolja

Recept

Kristina Andersson

Bowl med havreris och kyckling

Bowl med havreris och kyckling

Denna rätt görs snabbt och enkelt på hemgjorda halvfabrikat (se nästa uppslag). Havreris är ett bra alternativ till vanligt ris då det kan vara svenskodlat och innehåller mer protein än ris.

Gör så här:

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till dressingen och rör om ordentligt.

2. Lägg kycklingbitarna i en skål och häll över hälften av dressingen tillsammans med den rivna ingefäran och nötterna.

3. Häll resten av dressingen över havreriset.

4. Skär paprika, purjolök och sockerärtor i strimlor.

5. Lägg upp riset, kycklingen och grönsakerna i högar i en skål alternativt servera från mindre skålar så att alla får plocka ihop sin egen bowl vid bordet.

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025