Ingredienser (4 port)
1 litet blomkålshuvud ca 500g
Salt
Blomkålsris

Goda och nyttiga tillbehör i form av olika grönsaker, gärna med olika konsistens och färg, ger en härlig måltidstallrik. Det är kul när det finns nya saker att upptäcka både för ögat och gommen. Att riva blomkålen och koka den i några minuter ger ett tillbehör som ser ut som ris, och kan vara ett härligt alternatv särskilt om man vill undvika mycket kolhydrater. Och så går det ju så fort!
Gör så här:
Man kan äta det precis som ris till rätter med goda såser, man kan piffa upp den med lite hackade grönsaker och örter, eller bara äta med en klick smör. Jättegott!
- Riv blomkålen grovt på ett rivjärn, eller kör den lite stötvis i en matberedare till små gryn.
- Häll ner den rivna blomkålen i kokande saltat vatten och låt koka i ca 2 minuter.
- Häll av i ett durkslag och servera!
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 35kcal 2g 0g 5g 3g
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025