« Tillbaka till recept

Ingredienser (1 port)

1 mogen banan

1,5 msk kakaopulver

Bananglass

Bananglass

Efterrätter är alltid en utmaning. Oftast är det massor med snabba svårkontrollerade kolhydrater. De försöker vi i vår familj undvika; men det finns ju massor med gott som man kan äta utan att blodsockret behöver rusa iväg. Här kommer en riktigt enkel efterrätt utan tillsatt socker, som man svänger ihop i ett nafs, om man har planerat lite i förväg.

Gör så här:

Det gäller att frysa de mogna bananerna några timmar i förväg. Servera med lite bär och vispad grädde.  Man kan variera sig med olika smaksättningar också; lite rivet apelsinskal, riven kokos,  hackade nötter eller så äter man glassen bara som den är. Jätte-gott.

Tillagning:

1.Skiva bananen och lägg in den i en plastpåse i frysen, minst 5h.

2. Ta fram bananen ur frysen och låt tina i ca 10min.

3. Mixa bananen med kakaon (och eventuell smaksättning) med en handmixer eller i matberedaren.

 

Näringsvärde         Energi         Protein        Fett         Kolhydrater     Fibrer
Per portion             157kcal      3g                3g            27g                   5g

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025