Ingredienser (1 port)
1 mogen banan
1,5 msk kakaopulver
Bananglass

Efterrätter är alltid en utmaning. Oftast är det massor med snabba svårkontrollerade kolhydrater. De försöker vi i vår familj undvika; men det finns ju massor med gott som man kan äta utan att blodsockret behöver rusa iväg. Här kommer en riktigt enkel efterrätt utan tillsatt socker, som man svänger ihop i ett nafs, om man har planerat lite i förväg.
Gör så här:
Det gäller att frysa de mogna bananerna några timmar i förväg. Servera med lite bär och vispad grädde. Man kan variera sig med olika smaksättningar också; lite rivet apelsinskal, riven kokos, hackade nötter eller så äter man glassen bara som den är. Jätte-gott.
Tillagning:
1.Skiva bananen och lägg in den i en plastpåse i frysen, minst 5h.
2. Ta fram bananen ur frysen och låt tina i ca 10min.
3. Mixa bananen med kakaon (och eventuell smaksättning) med en handmixer eller i matberedaren.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 157kcal 3g 3g 27g 5g
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025