« Tillbaka till recept

Ingredienser (6 port)

3 mogna bananer

1 tsk vaniljpulver

Cirka 0,5 dl vispgrädde

Cirka 250 g frusna jordgubbar

Recept

Sibylla Wiegert

Banan- och jordgubbsglass

Banan- och jordgubbsglass

Svalkande och god glass.

Gör så här:

 

  1.  Skiva 3 mycket mogna bananer och lägg i frysen några timmar.
  2. Ta fram de hårdfrusna bananerna och kör dem i mixer eller mat­beredare med 1 tsk vaniljpulver, cirka 0,5 dl vispgrädde och cirka 250 g frusna ­jordgubbar.
  3. Kör ingredienserna till en slät konsistens och häll över smeten i en bytta som du kan ställa i frysen i cirka 3 timmar.
  4. Skopa upp fina kulor med ett kuljärn och garnera med färska jordgubbar och några blåbär. Kanske lite vispgrädde om man vill?!

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025