Näringsinnehåll
Per portion 429 kcal
19 g kolhydrater
25 g fett (varav 15 g mättat)
29 g protein
4 g fibrer
Ingredienser (4 port)
2 zucchinier
2 paprikor (gärna gul och grön)
400 ml körsbärstomater på burk
1 dl röda linser
1 dl vatten
400 g grillost (eller halloumi)
15 g krasse
2 klyftor vitlök
1 msk olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk timjan
salt och peppar
Recept
Bakad grillost i grönsaksbädd

Rätt som du svänger ihop på tio minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Dessutom fyller den nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram, det gillar vi!
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
- Skala och finhacka vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika.
- Häll olja i en ugnsform. Lägg ner alla grönsaker, häll på körsbärstomater, linser och vatten. Krydda med rökt paprika, timjan, salt och peppar och rör om.
- Skär osten i 4 skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Baka i ugnen i cirka 20 minuter.
- Klipp över krasse och servera med matgryn eller ett gott fullkornsbröd.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025