« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion 429 kcal

19 g kolhydrater

25 g fett (varav 15 g mättat)

29 g protein

4 g fibrer

Ingredienser (4 port)

2 zucchinier

2 paprikor (gärna gul och grön)

400 ml körsbärstomater på burk

1 dl röda linser

1 dl vatten

400 g grillost (eller halloumi)

15 g krasse

2 klyftor vitlök

1 msk olivolja

1 tsk rökt paprikapulver

1 tsk timjan

salt och peppar

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Bakad grillost i grönsaksbädd

Bakad grillost i grönsaksbädd

Rätt som du svänger ihop på tio minuter, sedan sköter den sig själv i ugnen. Dessutom fyller den nästan hälften av dagens behov av grönsaker, 200 av 500 gram, det gillar vi!

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
  2. Skala och finhacka vitlök. Skölj och tärna zucchini och paprika.
  3. Häll olja i en ugnsform. Lägg ner alla grönsaker, häll på körsbärstomater, linser och vatten. Krydda med rökt paprika, timjan, salt och peppar och rör om.
  4. Skär osten i 4 skivor och lägg ovanpå grönsakerna. Baka i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Klipp över krasse och servera med matgryn eller ett gott fullkornsbröd.

 

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025