« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2dl matlagningsyoghurt

1 mogen avokado

1 msk olivolja

Salt, peppar

Avokado-yoghurtsås

Avokado-yoghurtsås

Avokado är en riktig superfrukt! Den innehåller mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Jag brukar skiva ner den i sallad, eller bara mosa den med lite citron eller så gör jag en yoghurtsås som tillbehör till både kött och fisk eller några goda grönsaksbiffar. Den blir härligt len och fluffig och även svårlurade grönsaksskeptiker låter sig förföras!

Gör så här:

Man kan också smaksätta avokado-yoghurtssåsen med lite vitlök och citron om man vill; eller lite chilipeppar om man tycker det är gott!

Tillagning:

Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadohalvorna med en sked.
Mixa avokadon med matlagningsyoughurten och olivoljan.
Smaka av med salt och peppar efter smak.

Näringsvärde    Energi     Protein    Fett     Kolhydrater      Fibrer
Per portion        120kcal    2g           11g     3g                      1,5g

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025