Ingredienser (4 port)
2dl matlagningsyoghurt
1 mogen avokado
1 msk olivolja
Salt, peppar
Avokado-yoghurtsås

Avokado är en riktig superfrukt! Den innehåller mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Jag brukar skiva ner den i sallad, eller bara mosa den med lite citron eller så gör jag en yoghurtsås som tillbehör till både kött och fisk eller några goda grönsaksbiffar. Den blir härligt len och fluffig och även svårlurade grönsaksskeptiker låter sig förföras!
Gör så här:
Man kan också smaksätta avokado-yoghurtssåsen med lite vitlök och citron om man vill; eller lite chilipeppar om man tycker det är gott!
Tillagning:
Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadohalvorna med en sked.
Mixa avokadon med matlagningsyoughurten och olivoljan.
Smaka av med salt och peppar efter smak.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 120kcal 2g 11g 3g 1,5g
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025