« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

1 portion: 63 g

4 portioner: 250 g

Ingredienser (4 port)

2 st mogna avokador

1 burk kokosmjölk

2 msk kakaopulver

1/2 tsk vaniljpulver¨

4 msk honung, agavesirap, lönnsirap eller annat sötningsmedel

Några hallon till dekoration om man vill

Recept

Sibylla Wiegert

Avokado-chokladglass

Avokado-chokladglass

Glass på avokado, kan det vara gott? Prova, du kommer bli förvånad!

Gör så här:

  1. Gröp ur avokadon ur skalet och skär den i mindre bitar.
  2. Lägg alla ingredienser tillsammans med avokadon i en mixer. Men börja med att endast ta hälften av kokosmjölken. Ta allt det fasta vita, som ligger högst upp i burken; men vänta med att hälla i allt av det klara kokosvattnet.
  3. Kör alla ingredienser till en slät smet. Späd eventuellt med ytterligare kokosvatten för att få en tjock kräm.
  4. Häll över smeten i en frysbar behållare och låt stå i frysen minst 4 timmar.
  5. Före servering kan du ta fram glassen i tio minuter innan du gör små fina kulor och serverar. Dekorera gärna med några hallon.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025