Ingredienser (6 port)
2 auberginer
1 gul lök
7 cm ingefära
1 paket saffran
1,5 tsk rökt paprikapulver
1 msk ras el hanout
1 citron, finrivet skal och juice
500 g krossade tomater
100 g torkade aprikoser
1 tetra kokta stora vita bönor à 380g
1 msk rapsolja för stekning
2 msk grönsaksfond
1 msk honung
salt
Auberginetagine med aprikos och mynta

Gör så här:
Det här är en favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett.
1. Dela auberginerna i mindre bitar och stek i en stor gryta med olja på hög värme tills de får färg. |
2. Skala och hacka lök och ingefära och tillsätt i grytan med saffran, paprikapulver och ras el hanout. Tillsätt fond, citronjuice, tomater, honung och 5 dl vatten. |
3. Klipp ner aprikoserna och låt taginen koka under lock ca 15 minuter. Rör ner bönorna i grytan och smaka av med salt. |
Kolhydratsinnehåll
Hela receptet: 168 g kolhydrater
Per portion: 28 g kolhydrater
Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Ur boken Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! (Norstedts, 2020)
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025