« Tillbaka till recept

Ingredienser (6 port)

2 auberginer

1 gul lök

7 cm ingefära

1 paket saffran

1,5 tsk rökt paprikapulver

1 msk ras el hanout

1 citron, finrivet skal och juice

500 g krossade tomater

100 g torkade aprikoser

1 tetra kokta stora vita bönor à 380g

1 msk rapsolja för stekning

2 msk grönsaksfond

1 msk honung

salt

Auberginetagine med aprikos och mynta

Auberginetagine med aprikos och mynta

Gör så här:

Det här är en favoritgryta – mustig, söt och syrlig i ett. 

1. Dela auberginerna i mindre bitar och stek i en stor gryta med olja på hög värme tills de får färg.
2. Skala och hacka lök och ingefära och tillsätt i grytan med saffran, paprikapulver och ras el hanout. Tillsätt fond, citronjuice, tomater, honung och 5 dl vatten.
3. Klipp ner aprikoserna och låt taginen koka under lock ca 15 minuter. Rör ner bönorna i grytan och smaka av med salt.

 

Kolhydratsinnehåll

Hela receptet: 168 g kolhydrater
Per portion: 28 g kolhydrater

Recept: dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois
Foto: Sofia Kallner
Ur boken Dietistens val: vardagsmat som gör skillnad! (Norstedts, 2020)

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025