« Tillbaka till recept

Ingredienser (6 port)

1 aubergine

150 g getost

(den på rulle blir fin!)

Olivolja

Salt

1 liten näve hackade valnötter

Aubergineskivor med getost och valnötter

Aubergineskivor med getost och valnötter

Gott som det är eller som tillbehör.

Gör så här:

  1. Skiva auberginen i cirka 7 mm tjocka runda skivor. Försök få dem jämntjocka. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd ­ugnsform.
  2. Pensla auberginen med olivolja på båda sidor och salta. Stek i ugnen (200 grader) i cirka 30 min.
  3. Auberginen ska ha fått en fin gyllenbrun ton och skivorna ska vara mjuka. Känn efter med en provsticka.
  4. Fördela getosten (utan det hårda skalet) över varje skiva och strössla över de hackade valnötterna. Sätt tillbaka i ugnen ytterligare 10–15 min tills osten börjar bli gyllene och valnötterna har fått lite färg.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025