Ingredienser (6 port)
1 aubergine
150 g getost
(den på rulle blir fin!)
Olivolja
Salt
1 liten näve hackade valnötter
Aubergineskivor med getost och valnötter

Gott som det är eller som tillbehör.
Gör så här:
- Skiva auberginen i cirka 7 mm tjocka runda skivor. Försök få dem jämntjocka. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsform.
- Pensla auberginen med olivolja på båda sidor och salta. Stek i ugnen (200 grader) i cirka 30 min.
- Auberginen ska ha fått en fin gyllenbrun ton och skivorna ska vara mjuka. Känn efter med en provsticka.
- Fördela getosten (utan det hårda skalet) över varje skiva och strössla över de hackade valnötterna. Sätt tillbaka i ugnen ytterligare 10–15 min tills osten börjar bli gyllene och valnötterna har fått lite färg.
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025