« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

25 stycken:

500 g kycklingfärs

3 msk misopasta

2 msk japansk soja

2 msk sötströ

2 msk risvinäger

1 tsk sesamolja

1 ägg

1 dl ströbröd

1 pressad vitlöksklyfta

1 msk riven, färsk ingefära

1 nypa svartpeppar

1 msk olja till stekning

Till garnering:

0,5 dl salladslök

Asiatiska kycklingbollar med ingefära

Asiatiska kycklingbollar med ingefära

Gör så här:

Saftiga och galet goda köttbullar på kycklingfärs. Ingefäran hör julen till. 

1. Blanda färsen med övriga ingredienser. Låt vila i kylen i ca 30 minuter.
2. Forma färsen med fuktiga händer till små bollar.
3. Stek dem i lite olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllenbruna runt om.
4. Garnera med hackad salladslök. 

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 90 g kolhydrater
Per styck: 3,6 g kolhydrater

Foto och recept: Lisa Björner

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025