Ingredienser (4 port)
25 stycken:
500 g kycklingfärs
3 msk misopasta
2 msk japansk soja
2 msk sötströ
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 ägg
1 dl ströbröd
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 nypa svartpeppar
1 msk olja till stekning
Till garnering:
0,5 dl salladslök
Asiatiska kycklingbollar med ingefära

Gör så här:
Saftiga och galet goda köttbullar på kycklingfärs. Ingefäran hör julen till.
1. Blanda färsen med övriga ingredienser. Låt vila i kylen i ca 30 minuter. |
2. Forma färsen med fuktiga händer till små bollar. |
3. Stek dem i lite olja på medelvärme tills de är genomstekta och gyllenbruna runt om. |
4. Garnera med hackad salladslök. |
Kolhydratsberäkning
Hela receptet: 90 g kolhydrater
Per styck: 3,6 g kolhydrater
Foto och recept: Lisa Björner
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025