Ingredienser (4 port)
1 ask inläggningssill à 420 g
2 dl crème fraiche
0,5 dl lättmajonnäs
1 dl tunt strimlad fänkål
0,5 st grönt äpple, tärnat
1 msk färskpressad apelsinsaft
skal från ½ apelsin
1 nypa salt
Äppelsill med fänkål
Gör så här:
Sill i krämig inläggning är snällare för blodsockret. Här i sällskap av friska smaker från gröna äpplen och fänkål.
| 1. Låt sillbitarna rinna av. |
| 2. Blanda ihop övriga ingredienser. |
| 3. Tillsätt sillen. Smaka av med salt. |
| 4. Förvara i en burk med lock i kylskåpet. |
Kolhydratsberäkning
Hela receptet: 18,6 g kolhydrater
Per portion: 4,6 g kolhydrater
Foto och recept: Lisa Björner
Senast uppdaterad: 14 apr. 2025