« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

1 ask inläggningssill à 420 g

2 dl crème fraiche

0,5 dl lättmajonnäs

1 dl tunt strimlad fänkål

0,5 st grönt äpple, tärnat

1 msk färskpressad apelsinsaft

skal från ½ apelsin

1 nypa salt

Äppelsill med fänkål

Äppelsill med fänkål

Gör så här:

Sill i krämig inläggning är snällare för blodsockret. Här i sällskap av friska smaker från gröna äpplen och fänkål.

1. Låt sillbitarna rinna av.
2. Blanda ihop övriga ingredienser.
3. Tillsätt sillen. Smaka av med salt.
4. Förvara i en burk med lock i kylskåpet. 

 

Kolhydratsberäkning

Hela receptet: 18,6 g kolhydrater
Per portion: 4,6 g kolhydrater

Foto och recept: Lisa Björner

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025