« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

6 svenska äpplen

1 stor gul lök

3 msk färsk riven ingefära

2 dl äppelcidervinäger

4 dl mörkt muscovadoråsocker

3 dl russin

2 chilifrukter

3 stora vitlöksklyftor

1 tsk sambal oelek

1 lime

1 tsk salt

Äppelchutney med sting

Äppelchutney med sting

Säsongens råvara

Gör så här:

1. Skala, kärna ur och grovhacka äpplena.

2. Finhacka löken, vitlöken och chilifrukterna, riv ingefäran.
3. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, häll över vinäger och pressa i limesaften. Blandningen ska sjuda i ca en timme.
4. När chutneyn kokat klart häller du upp den på varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut genast och låt den stå i 2–3 veckor för att ”gotta till sig” innan den serveras.

 

Passar utmärkt till grillat kött.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025