Ingredienser (4 port)
2 medelstora äpplen
2 dl svart quinoa
50 g färska spenatblad
1 näve färska ruccolablad
Dressing:
½ msk honung
½ msk balsamvinäger
½ msk äppelcidervinäger
½ tsk sellerisalt
2 msk olivolja
Äppel- och quinoasallad

Gör så här:
Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.
1. Blanda alla ingredienser till dressingen. |
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet och låt svalna en aning. |
3. Dela äpplena i kvartar och ta bort kärnhusen. Skiva äpplena i cirka 0,5 cm tunna skivor. |
4. Blanda äpplen och quinoa med dressingen och lägg till sist i de gröna bladen. |
Näringsinnehåll
En portion: 36,5 g kolhydrater
Recept: Sibylla Wiegert
Foto: André de Loisted
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025