« Tillbaka till recept

Ingredienser (4 port)

2 medelstora äpplen

2 dl svart quinoa

50 g färska spenatblad

1 näve färska ruccolablad

Dressing:

½ msk honung

½ msk balsamvinäger

½ msk äppelcidervinäger

½ tsk sellerisalt

2 msk olivolja

Äppel- och quinoasallad

Äppel- och quinoasallad

Gör så här:

Matigt och friskt med både äpplen och quinoa, och härligt gröna blad som gör det vackert att titta på. Skölj quinoan ordentligt i ljummet vatten för att få bort eventuell beska.

1. Blanda alla ingredienser till dressingen.
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på paketet och låt svalna en aning.
3. Dela äpplena i kvartar och ta bort kärnhusen. Skiva äpplena i cirka 0,5 cm tunna skivor.
4. Blanda äpplen och quinoa med dressingen och lägg till sist i de gröna bladen.

 

Näringsinnehåll

En portion: 36,5 g kolhydrater

Recept: Sibylla Wiegert 
Foto: André de Loisted

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025