Ingredienser (4 port)
500g köttfärs
1 stor gul lök, riven
1 msk pofiber
1 ägg
2 -3 msk ajvar
1 msk smör
Salt och peppar
Ajvarbiffar

Köttfärs och köttbullar är mycket poppis hos oss. Man kan variera köttfärsen i det oändliga nästan. Och varje familj har säkert sitt favoritrecept. Här kommer ett recept som är enkelt och går snabbt att göra och smakar väldigt gott!
Gör så här:
Ajvar är en mustig paprikaröra som vi köper på burk i affären. Den finns i olika kryddstarka varianter. Vi använder den också gärna bara som den är, som ett tillbehör till grillat.
Många gånger ska det vara ströbröd eller potatis i recepten. I det här receptet har vi valt att använda pofiber istället för att ändå få en bra konsistens. Pofiber är helt neutralt i smaken och innehåller väldigt lite kolhydrater.
Tillagning:
- Värm ugnen till 175C
- Blanda alla ingredienserna väl, förutom smöret.
- Forma ca 12 st avlånga små biffar i handen.
- Bryn biffarna i omgångar i smöret och lägg över dem efter hand i en ugnsfast form.
- Sätt in alla brynta biffar i ugnen i ca 15 min. Och förbered någon härlig grönsak att ha till. Kanske en yoghurtsås med feta och citron?
Näring Energi Protein Fett Kolhydr. Fibrer
per portion 323 kcal 25g 23g 3g 1g
Senast uppdaterad: 19 feb. 2025