« Tillbaka till recept

Näringsinnehåll

Per portion (ca 3 dl), 45 kcal:

4 g kolhydrater

2,5 g fett (varav 1 g mättat)

1 g protein

1 g fiber

Ingredienser (4 port)

1 stor kastrull popcorn:

1 dl popcorn

2 msk olivolja

salt

+ önskad smaksättning

Smaksättning:

Kardemumma

1 tsk malen kardemumma

Dill och citron:

1 citron, finrivet skal

1 msk pressad citron

2 msk torkad dill

Paprika och chili:

1/2 tsk paprikapulver

1/2 tsk anchochilipulver.

Recept

Dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois

3 X popcorn

3 X popcorn

Här var det fullkorn! Om det är något vi alla minns från första lektionen på dietistprogrammet så är det att popcorn är fullkorn, och att fullkorn är nyttigt. Sådan kunskap fäster ju lätt! Världens bästa snacks, här med tre goda smaksättningar.

Gör så här:

 

  1. Häll olja och popcorn i en stor kastrull.
  2. Sätt på locket och spisplattan på medelvärme. När du hör första poppet, skaka kastrullen med jämna mellanrum och ta från värmen så snart det låter glest mellan poppningarna.
  3. Strö på lite salt och, om du vill, något av våra smaktips  (se ingredienser) medan popcornen fortfarande är varma.

Senast uppdaterad: 19 feb. 2025